April 2010 - MusicFromNL (by Roel Bouman)

Wat moeten we er nu toch weer over zeggen? We kunnen wel weer een heel verhaal ophangen over Pascal Hallibert en dat die man zulke prachtige platen maakt, maar wie Templo Diez, White Sands en dit Praise The Twilight Sparrow kent moet eigenlijk met de opmerking dat er nieuw werk is al getriggered zijn om naar de platenzaak te snellen.

Praise The Twilight Sparrow, eigenlijk een soloproject van Hallibert, hoewel er wel zo hier en daar wat bijstand wordt verleend door de vaste kompanen uit Templo Diez en White Sands, is misschien net een tikkeltje lichter dan Templo Diez. Er zit iets meer ruimte in de liedjes en niet alles is even "noir". Zo zitten er af en toe wat twinkelgeluidjes (glockenspiel) en een opbeurende banjo in de nummers en lijkt er zelfs zo hier en daar ruimte te zijn voor "vrolijkheid". Nu is dat een groot woord voor de sfeer in een paar van de tracks, maar vergeleken bij eerder uitgebracht werk hoef je in elk geval niet de hele tijd de zakdoek bij de hand te houden.

Zoals bij ook de andere platen van Hallibert het geval is kost het weer even wat tijd voor alle muntjes in de juiste gleuven schuiven. Het zijn geen liedjes die je meteen bij de luisterbeurten meezingt, maar na een paar keer draaien valt alles dus weer op zijn plaats en geeft het materiaal steeds meer van de geheimen prijs.

Wat betreft kwaliteit doet 'Color Map Of The Southern Sky' niet onder voor het laatste veelgeprezen werkstuk van Templo Diez: 'Merced' en dat moet dus voor de liefhebbers van de Pascal Hallibert projecten zoals al gezegd genoeg reden zijn om tot aanschaf over te gaan. We weten niet of import-Nederlanders in aanmerking kunnen komen voor een Zilveren of Gouden harp, maar de in Amsterdam wonende Fransman verdient in elk geval absoluut een onderscheiding!